photo
maitre feu amay Maison de la métallurgie et de l'industrie de Liège Le préhistosite de Ramioul Le château du Val Saint-Lambert Centre touristique de la laine à Verviers Blegny mine Maison des Terrils
FR | NL

 Toeristisch Centrum van de Wol en de Mode en Huis van het Water

      Van draad tot mode...


In het Toeristisch Centrum van de Wol in Verviers ontdekt u, met audiogidsen, het verwerken van de wol vanaf het scheren van de schappen in Australië tot het vervaardigen van kledingstukken dankzij een dynamisch spektakelparcours! Dompel U in de fantastische wereld van het verwerken van de wol in Verviers tijdens de voorbije eeuwen: het sorteren en het wassen van de wol, het spinnen, het kaarden, het weven… en deel het leven van de arbeiders en de patronen uit die tijd. Vervolgens zal het modeparcours aan de hand van grote platen met tripverhalen U de evolutie van de mode en het kostuum doen beleven. In de laatste zone krijgt u een warm onthaal in het atelier en winkel van een kleermaker in Verviers, begin van de 20ste eeuw.


Openingsuren 2021

Individuele: Het ganse jaar van dinsdag tot zondag, van 10u tot 17u

Gesloten op 25 december en 1st januari

Groepen: Op aanvraag


Reserveren verplicht

Tarieven

Individuele: 

Groepen: op aanvraag.

 

De aanvullende infrastructuren


 Het Huis van het Water

In de voormalige lakenfabriek van Bonvoisin bevindt zich het interactief en dynamische centrum van het water.

Ludieke activiteiten en driedimensionale decors willen groot en klein sensibiliseren voor de problematiek van het water en zijn belang in onze maatschappij en wereld. Profiteer ook van uw aanwezigheid om de prachtige tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken of het waterhuis te bezoeken voor een virtuele reis door de meanders van de Vesder.

Ten slotte stellen wij u voor uw bezoek te vervolledigen met een wandeling te voet of met eigen bus “spinnen doorheen de stad” het spoor volgend van 10 authentieke machines die het verwerken van de wol mogelijk maakten.

Zodoende zult u de evolutie van de stad Verviers ten gevolge van de industriële expansie beter kunnen begrijpen.

 

Openingsuren: Van dinsdag tot zondag, 10u-17u

Adres: Rue Jules Cerexhe, 86 4800 VERVIERS

 

Tarieven
Footer

© La route du feu | Powered by: Yaka Faire