photo
maitre feu amay Maison de la métallurgie et de l'industrie de Liège Le préhistosite de Ramioul Le château du Val Saint-Lambert Centre touristique de la laine à Verviers Blegny mine Maison des Terrils
FR | NL

 Toeristisch Centrum van de Wol en de Mode en Huis van het Water

      Van draad tot mode...


Toeristisch Centrum van de Wol en de Mode
In het Toeristisch Centrum van de Wol en de Mode in Verviers ontdekt u, met audio-gidsen of een gids, het verwerken van de wol vanaf het scheren van de schappen in Australië tot het vervaardigen van kledingstukken dankzij een dynamisch spektakelparcours! Dompel U in de fantastische wereld van het verwerken van de wol in Verviers tijdens de voorbije eeuwen: het sorteren en het wassen van de wol, het spinnen, het kaarden, het weven… en deel het leven van de arbeiders en de patronen uit die tijd. Vervolgens zal het modeparcours aan de hand van grote platen met tripverhalen U de evolutie van de mode en het kostuum doen beleven.In de laatste zone krijgt u een warm onthaal in het atelier en winkel van een kleermaker in Verviers, begin van de 20ste eeuw.

Profiteer ook van uw aanwezigheid om de prachtige tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken.

Het huis van het Water
In de voormalige lakenfabriek van Bonvoisin bevindt zich het interactie en dynamische centrum van het water. Ludieke activiteiten en driedimensionale decors willen groot en klein sensibiliseren voor de problematiek van het water en zijn belang in onze maatschappij en wereld.

Ten slotte stellen wij u voor uw bezoek te vervolledigen met een wandeling te voet of met eigen bus “spinnen doorheen de stad” het spoor volgend van 10 authentieke machines die het verwerken van de wol mogelijk maakten. Zodoende zult u de evolutie van de stad Verviers tengevolge van de industriële expansie beter kunnen begrijpen.

Openingsuren 2017 :

Individuele : Het heele jaar door van dinsdag tot zondag, van 10u tot 17u (behalve 25 december en 1st januari)

Groepen: Op aanvraag

Tarieven:

Individuele :
  • 6.00 €/volw.
  • 5.00 €/senior of jong. 18-26 jaar
  • 4.00 €/kind. 6-18 jaar
  • 1.50 €/kind. 3-6 jaar 
Groepen: op aanvraag.


Footer

© La route du feu | Powered by: Yaka Faire